måndag 2 augusti 2010

Välkommen Ailas med bloggen Örfilar & Gladsparkar!

Ord och tankar är viktiga för mig. Inte så att jag alltid väljer de bästa, för det kan nog ingen göra. Därtill är de absoluta uttrycken och dito sanningarna för ovissa och få.

Men, jag skriver ofta om mina funderingar gällande vår tid och hur vår livsstil påverkar oss. Då jag under större delen av mitt liv skrotat runt i kommunala skolor och därmed indirekt ägnat mig åt att forma framtiden, är mitt intresse stort för barn- och ungdomsfrågor. Vad jag skulle unna människorna är en sund och stressfri livsstil där de djupare och varaktigare värdena skulle dominera livsrummen, på bekostnad av ytans falska glans och kortvariga rus.

Som fortfarande relativt ny bloggerska sliter jag ofta mellan olika intresseområden. Därför kan du egentligen aldrig veta riktigt säkert vad du finner hos mig. Hela jag är egentligen som en stor loppmarknad, när jag tänker efter. Gammalt och slitet blandat med kryllande guldkorn.

Jag har aldrig trivts i den politiskt korrekta fåran och kommer nog inte att börja traska där nu. Är partipolitiskt obunden; försöker i stället söka mina egna sanningar och utvecka det egna tänkandet bortom blockpolitikens destruktiva hämningar. Vi kan säga att jag är politiskt både prickig och randig, ibland kanske till och med långrandig. :) Förhoppningsvis har jag fortfarande mottagningen öppen för nya, goda argument, för rigiditet är bara trist.

Du kommer att finna djupt allvar blandat med humor och ironi på denna blogg. Du kan aldrig veta säkert, vad som avses. För faktum är, att ibland vet jag inte ens själv…

Alla kommentarer är välkomna, ifrågasättande också. Det finns någonstans en smygande livsfilosofisk diskussionslystnad hos mig. För jag inbillar mig att tankeutbyten i respekt för varandras åsikter och person påverkar vår utveckling till mer kännande och bättre människor - bara vi låter våra sinnen stå öppna för intryck och inte gnäggar som istadiga åsnor i den egna spiltan.

Välkommen! Jag söker alltid trevliga bloggvänner för utbyte och kommentarer.

Här finner du bloggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails