onsdag 10 februari 2010

Livet i en sydfransk by - Betraktelser och bilder om vardagslivet i Provence!

"Livet i en sydfransk by" heter bloggen som handlar om vardagslivet i södra Frankrike. Här bor jag bor sedan lite drygt ett år tillbaka tillsammans med man och liten fransk pudel. Jag lägger ut bilder och betraktelser om det vi gör och upplever och de upptäcktsfärder vi ägnar oss åt.
Här lever man det goda livet på många sätt och vi förverkligar nu en dröm sedan länge. Bloggen har många följare som vill ta del av hur det är att leva i Frankrike, det vet jag genom alla som kommenterar på min blogg, så jag fortsätter gärna att förmedla inspiration till alla frankofiler! Här är bloggen!

En härlig blogg, bifogar ett par rader från dagens inlägg som lockar mig att fortsätta följa Monet på hennes "resa":

"Med från Sverige till Provence följer: ett staffli, några penslar, skissblock, akvarellfärger, pastellfärger, tusch, en enstaka pannå och ett mycket litet antal ädre, färdiga bilder, mestadels i olja. Jag lämnar en hel ateljé, alla mina oljefärger, min totala utrustning, förebilderna, utsikterna, tankarna. Ja precis allt....Och den franska målarrocken åker på!"

Välkommen Monet, din blogg placeras i kategori Konst.

Mor Duktig


Mor duktigs bekännelser
Bekännelser från en mamma i 30-års åldern som försöker hålla balansen i livet.
Mor Duktig ...är en stressad prestationsprinsessa. Morsa till två, sambo med en. De är av 2005, 2008 och 1978- års modell. Själv är jag veteran från 1977. Jobbar heltid, har fritiden på deltid och egentid på övertid.
Välkommen
säger jag till denna härliga och populära bloggerska som dagligen delar med sig av sina lika klarsynta som roliga rapporter från en småbarnsmammas stressade värld. Här är bloggen!

Kategori Humor. (Önskas annan kategori ex. vardagsbetraktelser får du höra av dig)

Anneli Piccolo bloggar om inredning - Annelis Shabby!

Här hos mig kan ni se och läsa lite om mitt stora intresse som är inredning i det ljuva vita lite shabbyaktiga stilen. Kanske visar jag också min favorit hund Molly för er. Jag vill att alla som kommer in till mig ska kunna drömma sig bort lite och vila ögonen på något vackert!!
Jag är ganska impulsiv och positiv och tycker om att ha mycket omkring mig. Mitt stora intresse är hundar och heminredning som just nu går i det vita och shabby. Jag målar och letar gamla fina saker att göra om och dekorera med hemma.
Framförallt förbereder jag för mitt lantställe till sommaren som bara är en helvit dröm. Där får jag allt i mina drömmars fantasi göra som jag vill. Naturligtvis finns det gränser för min kära man men jag har ändå ganska fria händer. Färgen är vi överens om iallfall och han hjälper mig mycket! Här är bloggen!

Välkommen Anneli Piccolo, din blogg placeras i kategori Hem & Inredning.

Välkommen Alexandra - som bjuder på Lysande Ögonblick!

Lysande Ögonblick

Jag är en klassisk prestations-prinsessa. Full fart med fokus på framtid och allt däromkring. Någonstans på vägen, efter ett par hinder och motgångar, tog jag beslutet att bli bättre på att vara mer här och nu. Jag vill bli bättre på att lägga märke till vardagens fina stunder. Detaljerna. Stunderna som gör helheten så mycket mer intressant. Små fina lysande ögonblick.

Bloggen utmanar mig att varje dag se mig om, njuta och ta vara på det som finns i min omgivning. Och förhoppningsvis kan bloggen också påminna någon annan om att ibland stanna upp och njuta av det lilla som finns omkring oss.

Kom gärna in och titta, kommentera eller maila dina egna lysande ögonblick. Vi kan alla behöva höra varandras fina små stunder i vardagen. Bloggen hittar du här.
Varma hälsningar från Alexandra.

Bloggen Lysande Ögonblick består bl.a av härligt sköna bilder på coola kvinnor & coola män. Alexandra påminner oss om att uppskatta de små nyanserna i vardagen med ljuvliga foton och tips om egna smultronställen. Även resor o fynd får en egen plats bland kategorierna på bloggen. Välkommen Alexandra, din blogg placeras i kategorin Vardagsbetraktelser.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails